ΔΩΡΕΑΝ SSL πιστοποιητικό με την αγορά κάθε πακέτου Shared Hosting για να μην χαρακτηριστεί το site σου από την Google "Not Secure".

Arrow up
Arrow down

Social Media

Τι είναι το Social Media Marketing;

To Social Media Marketing (SMM) είναι μια μορφή Internet marketing και αφορά τη χρήση των sites κοινωνικής δικτύωσης από μια εταιρεία με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας στην ιστοσελίδα της ή τη γενικότερη προσέλκυση προσοχής γύρω από την εταιρεία ή τα προϊόντα της.

Στόχος του SMM είναι η διάδοση της αναγνωρισιμότητας ενός brand (brand awareness) ή η προώθηση συγκεκριμένων προϊόντων μέσω της δημιουργίας περιεχομένου, το οποίο οι χρήστες των social media θα μοιραστούν με το κοινωνικό τους δίκτυο, βοηθώντας έτσι την εταιρεία να αυξήσει την προβολή ενός brand, αλλά και να προσεγγίσει περισσότερους πελάτες. Με άλλα λόγια, το SMM συνίσταται στην προώθηση των ιστοσελίδων μέσω της αυξημένης προβολής τους στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης μέσω ενός συνόλου δραστηριοτήτων που εξασφαλίζουν τόσο δωρεάν όσο και επί πληρωμή επισκέπτες στην ιστοσελίδα μιας εταιρείας, οι οποίοι προέρχονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο αριθμός των δωρεάν επισκεπτών αυξάνεται από δραστηριότητες όπως το blogging, η ανάρτηση status updates στο προφίλ μιας εταιρείας στα κοινωνικά δίκτυα, η συμμετοχή σε ομαδικές συζητήσεις, η ανάρτηση βίντεο, φωτογραφιών και viral περιεχομένου, η παροχή ανατροφοδότησης από τους χρήστες και η συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς και ψηφοφορίες, η χρήση sharing buttons, κ.λπ., ενώ οι επί πληρωμή επισκέπτες εξασφαλίζονται μέσω των διαφημιστικών ενεργειών που οι πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης επιτρέπουν στις εταιρείες να χρησιμοποιήσουν. Το SMM θεωρείται πιο στοχευμένη μορφή marketing, γι' αυτό και είναι πιο αποτελεσματικό στη δημιουργία brand awareness.

Γιατί Social Media Marketing;

Τα κοινωνικά δίκτυα αναπτύσσονται με ταχύτατους ρυθμούς. Με τον αριθμό των συχνών χρηστών των social media να αυξάνεται συνεχώς, η βιομηχανία των social media βρίσκεται σε μια άνευ προηγουμένου άνθιση και οι εταιρείες που θα βγουν κερδισμένες είναι μόνο αυτές που θα εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες των social media.

Στις μέρες μας, όλες οι επιχειρήσεις χρειάζεται να αξιοποιήσουν τα κατάλληλα για τις ίδιες μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μιας και το κοινό-στόχος τους είναι βέβαιο ότι χρησιμοποιεί κάποια από τα δημοφιλή κοινωνικά δίκτυα. Επιπλέον, το ίδιο αυτό κοινό αλληλεπιδρά με τα αγαπημένα του brands και συνδέεται με αυτά σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα. Έτσι, η παρουσία σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δε θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση των πωλήσεών σας μόνο, αλλά και τη δυνατότητα να δημιουργήσετε συνδέσμους με τους πελάτες σας και να τους εξυπηρετήσετε σε ένα πιο υψηλό επίπεδο.

Σύμφωνα με σχετικές έρευνες, το 71% των καταναλωτών είναι πιο πιθανό να προτείνει μια μάρκα με την οποία είχε μια θετική εμπειρία στα social media, ενώ περίπου το 69% των ενηλίκων χρησιμοποιεί τα social media, με τη χρήση των social media μέσω κινητού τηλεφώνου να αυξάνεται κάθε έτος ανά 30%.

Social Media Marketing & Επιχειρήσεις

Τα Social Media παράγουν, σε πραγματικό χρόνο, μεγάλες ποσότητες δεδομένων για τους πελάτες σας. Με άλλα λόγια, έχετε πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικές με το ποιοι είναι οι πελάτες σας, τι τους αρέσει και πώς νιώθουν για τα προίόντα σας.

Όταν έχετε παρουσία στα Social Media, διευκολύνετε τους πελάτες σας να σας εντοπίσουν και να συσχετιστούν με εσάς. Και όταν οι πελάτες σας σχετίζονται μαζί σας, είναι πιο πιθανό να αυξηθεί το ποσοστό διατήρησης πελατών και η εμπιστοσύνη τους στα προϊόντα σας.

Το Social Media Marketing είναι ένας πολύ οικονομικότερος τρόπος, σε σχέση με το παραδοσιακό marketing, για να προωθήσετε την επιχείρησή σας και να διανείμετε περιεχόμενο σχετικό με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας. Επίσης, τα Social Media προσφέρουν δυνατότητες στόχευσης που σας βοηθούν να επικεντρωθείτε στο πλέον κατάλληλο για εσάς κοινό. Όταν επιλέγετε το κατάλληλο κοινό για να προβάλετε τις διαφημίσεις σας, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να αυξήσετε το ποσοστό των πελατών σας. Συνεπώς, τα Social Media αυξάνουν τις πωλήσεις και το ποσοστό διατήρησης πελατών, μέσω της συχνής αλληλεπίδρασης και της έγκαιρης εξυπηρέτησης πελατών.

Επίσης, τα Social Media σας βοηθούν να συλλέξετε κρίσιμες πληροφορίες σχετικά με τους ανταγωνιστές σας, γεγονός που σας επιτρέπει να βρίσκεστε ένα βήμα πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό και να παίρνετε στρατηγικές αποφάσεις.

Τέλος, τα Social Media αποτελούν κανάλια αμφίδρομης επικοινωνίας, μέσω των οποίων έχετε την ευκαιρία να ενισχύσετε τις σχέσεις σας με τους πελάτες σας.

Πώς μπορούμε να βοηθήσουμε

Στη Web-Art Design, μπορούμε να σας βοηθήσουμε να χτίσετε την παρουσία σας στα social media στα οποία βρίσκεται το κοινό που σας ενδιαφέρει να προσεγγίσετε. Συγκεκριμένα, μπορούμε να σας βοηθήσουμε στα εξής:

  • Δημιουργία και διαχείριση προφίλ στα social media που σας ενδιαφέρουν. Μπορούμε να αναλάβουμε όχι μόνο τη συχνή ενημέρωση των προφίλ σας και την ανάρτηση περιεχομένου, αλλά και τη δημιουργία διαγωνισμών ή/και άλλων προωθητικών ενεργειών.
  • Δημιουργία και διαχείριση διαφημιστικής καμπάνιας στα social media που σας ενδιαφέρουν. Μπορούμε να αναλάβουμε το σχεδιασμό και υλοποίηση διαφημιστικών ενεργειών στα social media, με σκοπό την προσέλκυση στοχευμένου κοινού (ως προς την ηλικία, τα ενδιαφέροντα, τον τόπο κατοικίας κ.λπ.)
Επικοινωνήστε μαζί μας